Tips

undefinedWilt u weten...
... wat u kunt verwachten van uw JAcobus houtkachel?

... hoe het verbrandingssysteem werkt?

... wat u het beste kunt stoken?
... aan welke eisen uw schoorsteen moet voldoen?
... hoe u de kachel aanzet?
... waar u de eerste keer om moet denken?
... of u ’s nachts kunt doorstoken?
... wat u aan onderhoud moet doen?
... het staat allemaal in de JAcobus handleiding, u downloadt hem hier.

Uw houtkachel optimaal en duurzaam kunt stoken? Lees onze Stooktips! Of bekijk de infographic.

Wist u dat...
... de naam JAcobus is ontstaan door samenvoeging van de namen Janco en Coby. Janco en Coby de Jong zijn de grondleggers van het bedrijf Janco de Jong. Beiden zijn nog werkzaam in het bedrijf en geven nog steeds de volle 100%!
... de voorloper van de JAcobus, de  JAnus houtkachel is, die al bijna 30 jaar bestaat en nog steeds uitmuntend presteert? En de JAcobus dus eigenlijk een nog verder verbeterde versie is van die ijzersterke basiskachel?
... de maatvoering van de  JAcobus en JAnus gelijk zijn? Dus als u wilt overstappen kunt u de JAnus eenvoudig vervangen door een JAcobus.
... steeds meer nieuwbouwwoningen een uitgebalanceerd ventilatiesysteem hebben? De JAcobus is uitermate geschikt voor deze woningen door de voorbereiding van een externe luchttoevoer van uit bijvoorbeeld de kruipruimte of van buiten.

 

convectie nader verklaard:

De lucht die rondom de brandkamer verwarmd wordt, zet uit. De lucht wordt daardoor ‘lichter’ dan de lucht in de rest van de kamer. Oftewel warme lucht heeft een kleinere dichtheid dan koude lucht.

Het gevolg is dat de ‘lichte’ warme lucht in de ‘zware’ koude lucht stijgt. Tegen het plafond koelt de warme lucht weer af, om tenslotte aan de andere kant weer naar beneden te zakken. Ondertussen stroomt koude lucht naar de kachel toe. Deze lucht zal weer verwarmd worden en gaan stijgen. Op die manier ontstaat in de kamer een natuurlijke luchtcirculatie.